XAMPP için PHP Yazılım Upgrade Nasıl Yapılır

 PHP Yazılımını upgrade etmek için ilk olarak aşağıdaki URL'e gidilir ve yeni yazılım versiyonu bilgisayara indirilir. Burada XAMPP server üzerinde PHP yazılımını nasıl upgrade edeceğimizi yazacağız. Diğer uygulamalar da benzer şekilde yapılabilir. İşletim sistemi için uygun olan XAMPP yazılımı dosya seçilerek indirilmelidir.

https://www.apachefriends.org/download.html

Bilgisayarınıza indirdiğiniz yazılımı bilgisayarınızda bir klasöre açın. Sunucu üzerinde çalışan Apache servisini durdurun. Sunucudaki PHP yazılımının klasörünün adını değiştirin (Kesinlikle silmeyin) İndirip diske açtığınız klasördeki PHP klasörünü sunucuda eski PHP klasörünün olduğu dizine kopyalayın. Eksi PHP klasöründe bulunan php.ini dosyasını yeni klasör içindeki dosya ile değiştirin ve Apache servisini tekrar başlatın.

PHP içine daha önce modül yüklediyseniz Apache açılırken hata verecektir. Yüklediğiniz bu modülleri de aynı klasöre diğer klasörden kopyalayıp servisi tekrar açmayı denemelisiniz. Sorun devam ediyorsa geri dönüş yeni klasörü silip eski klasörün adını tekrar PHP yapmak şeklinde olacaktır. İşlem tamamlandıktan sonra versiyon testlerini info.php dosyasından yapabilirsiniz.

      

Google