Apache veya IIS üzerinde çalışan PHP için aşağıdaki özellikleri değiştirerek server performansını artırabilirsiniz.
memory_limit : Default "128M" Bu, bir komut dosyasının ayırmasına izin verilen maksimum bellek miktarını bayt cinsinden ayarlar. Bu, bir sunucudaki tüm kullanılabilir belleği tüketmek için kötü yazılmış komut dosyalarının önlenmesine yardımcı olur. Bellek sınırı olmaması için bu yönergeyi -1'e ayarlayın. Bir int kullanıldığında, değer bayt cinsinden ölçülür.
realpath_cache_size : Default "4M" PHP tarafından kullanılacak gerçek önbelleğinin boyutunu belirler. PHP'nin birçok dosya açtığı sistemlerde, gerçekleştirilen dosya işlemlerinin miktarını yansıtmak için bu değer artırılmalıdır.
Boyut, depolanan yol dizelerindeki toplam bayt miktarını artı önbellek girişiyle ilişkili verilerin boyutunu temsil eder. Bu, önbellekte daha uzun yollar depolamak için önbellek boyutunun daha büyük olması gerektiği anlamına gelir. Bu değer, önbelleğe alınabilen farklı yolların sayısını doğrudan kontrol etmez. Önbellek girişi verileri için gereken boyut sisteme bağlıdır.
realpath_cache_ttl : Default "120" Belirli bir dosya veya dizin için gerçek yol bilgilerinin önbelleğe alınacağı süre (saniye cinsinden). Nadiren değişen dosyalara sahip sistemler için değeri artırmayı düşünün.
https://www.php.net/manual/en/ini.core.php#ini.variables-order
PHP Şifre Güvenliği
PHP dosyaları içerisine kesinlikle password(şifre) yazmayın, passwordleri bilgisayarda başka bir yere konumlandırıp PHP dosyası içerisine bu şifreleri getirebilirsiniz. Ör sifreler.txt isimli bir dosya oluşturun ve şifreyi içine yazın. Sonra bu dosyadaki şifreyi bir değişkene atayın.
$myfile = fopen("E:\sifreler.txt", "r") or die("Unable to open file!");
$plogin=fgets($myfile);
fclose($myfile);
Yukarıdaki kod ile PHP dostanızda $plogin bilgisini şifre olarak kullanabilirsiniz. Bilgisayarı başkaları da kullanıyorsa bu işlem veri güvenliği için yeterli değildir. Bilgiyi aşağıdaki gibi şifreleyerek kullanabilirsiniz. Password bilgisini gizlemek için şifreleyin. Bu kod password bilginizi şifreler. Çıktıyı aldıktan sonra dosyayı silin fakat key bilgisini kaydetmeyi unutmayın.
<?php
$data = 'şifreyi_buraya_yazın';
$cipher = 'AES-128-ECB';
//key bilgisini istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz.
$key = 'jfgksjdfgaksgf32423423bbfabsdjeyrwerwer898er2312423543656';
$encoded = openssl_encrypt($data, $cipher, $key);
echo $encoded;
?>
Password bilgisini şifreledikten sonra E:\sifreler.txt dosyasına bu bilgiyi yazın. Sonra aşağıdaki kodu php dosyanıza ekleyin.
<?php
$myfile = fopen("E:\sifreler.txt", "r") or die("Unable to open file!");
$plogin=fgets($myfile);
fclose($myfile);
$cipher = 'AES-128-ECB';
$key = 'jfgksjdfgaksgf32423423bbfabsdjeyrwerwer898er2312423543656';
$decoded = openssl_decrypt($plogin, $cipher, $key); // çıktı: prototurk.com
echo $decoded;
?>