DBeaver için Driver Nasıl Yüklenir

 DBeaver SQL yazılımı neredeyse tüm databaselere bağlanabilmektedir. Bağlantı yapabilmek için yazılım tanımlanan database'e ilk kez bağlanılıyorsa internetten driver indirilmesi gerekir. Java tabanlı jdbc driverı internet mevcutsa yazılım kendisi indirir. İnternet bağlantısı olmayan yerlerde bu driver'ı sizin bulup indirmeniz ve tanımlamanız gereklidir. Driver download etmek için aşağıdaki adreslerden faydalanabilirsiniz.

Driver Kaynak URL:

https://mvnrepository.com/ 

https://repo1.maven.org/

JDBC driverı *.jar uzantılı bir dosyadır. 

Ör: 

MySQL JDBC driverı = https://repo1.maven.org/maven2/mysql/mysql-connector-java/8.0.30/mysql-connector-java-8.0.30.jar

Postgre SQL JDBC Driverı: https://repo1.maven.org/maven2/postgresql/postgresql/9.1-901.jdbc4/postgresql-9.1-901.jdbc4.jar

Oracle SQL JDBC Driverı : https://www.oracle.com/tr/database/technologies/appdev/jdbc-downloads.html

Bu dosyayı bilgisayarınıza indirdikten sonra DBeaver SQL yazılımını açın. Database > Driver Manager ekranına girin. İlgili database'i seçin ve Copy butonuna basın. Yeni bir isim verin ör:Mysql2 Libraries tabına girin ve ekli olan satırı kaldırın. Add File seçeneğinden indirdiğiniz driverı bulun ve seçin. Ok butonuna tıklayarak ekranı kapatın. Artık yeni driver'lı bağlantınız hazır. 

Database oluşturma ekranında yeni oluşturduğunuz database ismini seçerek bağlantıyı oluşturun. Database driver'ını kendiniz indirdiğiniz için internet bağlantısına ihtiyaç olmadan database bağlantısını sağlayabilirsiniz. İnternete bağlı olmayan sunucularda bu şekilde yazılımı kullanabilirsiniz. 

      

Google